RED WINGS HOCKEY

 

Red Wings ry Helsinki on perustettu vuonna 1974. Seuran juuret ovat 1960-luvun lopusta 1970-luvun loppupuolelle pelatussa Helsingin Kanada-sarja, jossa kaikki joukkueet käyttivät NHL-joukkueiden nimiä. Red Wings on ainoa Kanada-sarjasta jatkanut seura, joka on säilyttänyt alkuperäisen nimensä. Muita yhteyksiä ei valitettavasti ole Detroit Red Wingsiin, vaikka seuramme nuoret vierailivatkin kevään 2007 pelimatkallaan kaimaseuran hallissa ja jopa NHL-joukkueen pukukopissa.

Red Wingsin päämäärä on koko sen historian ajan ollut edistää jääkiekkoilun harrastamista ja kehittää harrastamisen olosuhteita Helsingissä. Red Wings on tarjonnut ja tarjoaa jatkossakin kaikille jääkiekosta kiinnostuneille juniori-ikäisille mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa omalla tasollaan. Tähän liittyy myös Red Wingsin perinteinen tapa talkootyöllä ja sponsoreiden avulla pitää kalliiksi mielletyn jääkiekon harrastamisen kausimaksut sellaisella tasolla, että myös vähävaraisten perheiden lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa. Red Wings on poliittisesti, taloudellisesti ja maailmankatsomuksellisesti sitoutumaton urheiluseura, jonka toimintaan kaikki ovat tervetulleita.

Maantieteellisesti seuran toiminnan perinteisin alue on ollut Itä-Helsinki, Red Wings edusti Kanada-sarjassa alunperin Myllypuroa, mutta pelaajia on tullut alusta lähtien laajemmalta alueelta, Koillis- ja Pohjois-Helsingistä. Pelien siirtyminen luonnonjäiltä halleihin 1970-luvun lopulta lähtien ja tuoreimpana tapahtumana Malmin jäähallin valmistuminen vuonna 2006 on vahvistanut toiminnallisen painopisteen siirtymistä Koillis-Helsingin suuntaan.

Red Wingsillä on tällä hetkellä joukkueet ikäluokissa G09 - A (vuonna 1995 syntyneet).

Red Wingsillä on myös viisi tyttöjen joukkuetta, B, C, D, E ja F-tytöt.

Edustusjoukkue perustettiin kesällä 2010 ja ensimmäinen kausi joukkueeelta oli erinomainen päätyen aina II divarin karsintoihin. Kaudella 2012-2013 nousu II divariin vihdoin toteutui. Kauden 2013-2014 joukkue pelasi III divarissa ja myös voittivat sarjan. Kauden 2014-2015 joukkue pelaa III divarissa.

Kaudella 2015-2016 vanhin juniori ikäluokkamme on siis A-nuoret. Edellisen kerran seuralla oli A-juniorijoukkue kaudella kaudella 2011-2012.

Red Wings tarjoaa mahdollisuuden myös aikuisten harrastekiekkoon. Red Wingsin joukkue pelaa pääkaupunkiseudun harrasteliigan kevyt-ilta-sarjassa. Harrastejoukkue on taloudellisesti oma yksikkönsä ja sen toiminnasta vastaa joukkueenjohtaja Olli Järvinen.

Jääkiekkoliiton lisenssilistalta löytyy tällä hetkellä 500 redaria.